Japonia 2009

Posted on September 5th, 2009 in amintiri, calatorii by Alex

A trecut luna lui August si odata cu ea si vizita din Japonia . Anul acesta am plecat pe 13 august si ne-am intors pe 31. Am vizitat Kyoto in primele zile de cum am ajuns ( In kyoto la un templu am schimbat cateva vorbe cu niste romance , mama si fiica din brasov, fiica studiind in japonia. Cu mama ei corespondeaza mama mea pe internet , lucru pe care l-am aflat ulterior).
In vechea capitala imperiala am vizitat cateva temple foarte frumoase ( in zona Kyoto sunt concentrate multe temple , multe dintre ele monumente UNESCO.) Printre ele Kinkaku-ji ( Templul de aur ), Nembutsu-ji, Tenryū-ji sau Nanzen-ji.

La Kinkaku-ji desi eram pe fuga ( trebuia sa vizitam mai multe temple in aceeasi zi iar templele erau indepartate unul de altul ) am reusit sa fac cateva poze din care sa incropesc niste panorame. Una dintre ele este aceasta :

Kinkaku-ji [ Golden Pavilion ] Panorama

Ca de obicei, unde era un ochi de apa vizitatorii aruncau monede pt indeplinirea dorintelor :

make a wish !

Intre doua temple am avut si timp sa luam pranzul intr-un local amenajat deasupra unui rau ( scanduri puse pe niste schele iar pe deasupra scandurilor tatami si mesele in stil traditional ). Acolo am facut aceasta fotografie :

lunch time

In curtea templului Nanzen-ji am fost surprins sa gasesc un apeduct in stil roman, vechi de peste 100 de ani:

Roman Aqueduct in the middle of Japan

Tot in Kyoto am fotografiat si Togetsu-kyo ( podul de dincolo, podul catre luna ) , un pod faimos si foarte cautat de turisti ( care in Kyoto sunt foarte multi , pe strazi si la temple vezi mai multi straini decat localnici ).

Kyoto Togetsu-kyo ( beyond bridge)

Dupa vizita din Kyoto ne-am intors in Tokyo, actuala capitala a Imperilui Soarelui Rasare. Aici pe 22 august a avut loc lansarea de carte de care v-am anuntat. Atmosfera a fost incendiara spre dimineata cand fiecare dintre cei ramasi a luat un instrument din colectia aflata in bar si a inceput sa cante in legea lui ( asta a coincis si cu serbarea zilei mele de nastere ). In restul timpului am vizitat muzee,temple locale, o noua incursiune in yokohama si al ei China Town, etc. N-au lipsit nici cumparaturile din Akihabara ( unde in fata magazinului Yodobashi Camera erau adunati sute de oameni posesori de Nintendo Ds care jucau acelasi joc si faceau schimb de harti intre ei ) sau Ueno. Am lipsit totusi de la Asakusa Samba Matsuri sau de la vizita obisnuita de la Disneyland ( a fost prea cald afara pt pozat mai ales ca venisem dimineata de la discoteca “Deja Vu” din Kinsho, discoteca unde se aduna multe romance dintre cele care locuiesc in Tokyo. Discoteca mi s-a parut un fel de bodega romaneasca unde se ascultau manele. Totusi japonezii prezenti m-au incantat cu dansurile lor pe ritmuri de manele si muzica arabeasca. In aceeasi discoteca au venit si niste bulgari practicanti de sumo, bulgari pe care ii vedeam si la tv la emisiunile sportive).
N-am ratat insa o noua vizita in gradinile Hama Rikyu , unde am fotografiat Ceainaria unde am servit ceai si prajituri :

Hama-Rikyu Nakajima-no-ocha ( Nakajima tea house)

Momentan ma opresc aici , o sa mai rumeg amintirile sa vad care mai merita pomenite. Am uploadat si o parte din poze pe contul de Flickr ( click ).

4 Responses to 'Japonia 2009'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Japonia 2009'.


 1. on September 6th, 2009 at 8:59 pm

  [...] asteptat intai sa postez pe JaponiaMea inainte de a posta si aici cateva fotografii? realizate in Tara Soarelui [...]

 2. richard said,

  on September 8th, 2009 at 7:06 pm

  Tarisoara asta numita Nihongo are si o fata pe care turistii nu o prea vad. Daca ar exista sansa de a scana mintea unui prichindel surizator, nu cred ca ar fi o imagine prea imbucuratoare a gindurilor sale despre alte neamuri. Cifrele vorbesc de la sine, numai 1% din populatia lor este nejaponeza. Importul lor major este de femei filipineze, in scopul alimentarii industriei numite mizu shobai. Ganbatte ne.

 3. Alex said,

  on September 8th, 2009 at 7:55 pm

  hehehe, am omis voit pana acuma impresiile/ observatiile negative, pe acelea le va vede fiecare ( daca are ochi sa vada ). nu sunt deloc putine insa ca turist te simti mai bine in jp decat te simti in ro ( parerea mea ) iar in vizitele scurte ( mai ales daca esti prima oara in jp ) o sa vezi numai partea frumoasa a lucrurilor, oamenii numai un zambet , “curatenia” de pe strada, “ordinea” etc.

 4. Misaki said,

  on October 25th, 2009 at 12:01 pm

  Salutari! “Japonia mea” voiam si eu sa-i spun blogului meu ^_^ Eu am trait un an acolo, la studii si…de atunci sunt complet schimbata. Parti negative are si Japonia, evident, importanta este insa balanta cu cele pozitive si mai apoi structura psihica a celui care analizeaza acele parti. Eu am vazut si am simtit partile negative, dar sunt inca “indragostita” de aceasta tara cum nu as putea fi vreodata de tara mea natala. That’s just me ^_^ La cat mai multe calatorii in Japo!

Post a comment