Conferinta cu tema “Bushido - Calea Samuraiului”

Posted on November 30th, 2008 in other by Alex

In urma unui mass message am aflat ca Duminica,30 nov la ora 11 va avea loc la  Muzeul National de Istorie Constanta o conferinta pe tema Bushido.
afisul conferintei Bushido

Conferinta a fost Organizata de Noua Acropola si  tinuta de Conferentiar Adrian Tudose (foto).

Conferentiar Adrian Tudor

S-au dezbatut originile clasei razboinicilor samurai,despre influentele buddhismului si a shinto-ismului in filozofia Bushido ,despre faptul ca in  literatura si poezia japoneza ( haiku e cea mai faimoasa) de pana in secolul XIX  au predominat autori proveniti din clasa “razboinicilor invatati”,adica samurai.  Notiunile dezbatute ca si informatia redata au fost cel mai mult elementare ( e si normal,se adresa tuturor ),un fel de introducere in cultura japoneza prin filozofia Bushido a vechilor samurai .  Voi mai urmari programul de conferinte ale domului Adrian Tudose, Organizatiei Noua Acropola si a altora si sper ca daca va urma o alta sa pot sa si inregistrez pe reportofon si apoi sa o impartasesc cu cei care urmaresc acest site.

Program de Conferinte

2 Responses to 'Conferinta cu tema “Bushido - Calea Samuraiului”'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Conferinta cu tema “Bushido - Calea Samuraiului”'.

  1. Stefan said,

    on December 1st, 2008 at 4:56 pm

    A fost intr-adevar interesant, daca ar mai fi o conferinta pe aceeasi tema destinata celor care mai stiu cate ceva despre samurai, coduri d eonoare, haiku, lupte, bushido etc, as merge cu placere. ORicum este laudabila initiativa NOUA ACROPOLA tinand comt de temel conferintelor si de faptul ca sunt gratuite.

  2. Alex said,

    on December 1st, 2008 at 6:03 pm

    poate mergem si la cea cu subiectul “mitologia scandinava “

Post a comment